Yasai Tempura Udon

Voor het eerst zullen we meedoen met de Vegetarische restaurantweek van 11 maart – 17 maart 2019 en speciaal hiervoor, hebben wij een klassieke recept op ons kaart gezet.

Ingredienten Udon Soep:

  • 10 minuten Kombu zeekelp en Shitake paddestoelen in koud water weken
  • 10 minuten onder kookpunt blijven (kleine bubbeltjes), ongeveer 75C
  • Soya saus en hondashi toevoegen
  • Bij het uitserveren, naar kookpunt brengen en meteen vuur uit.

Ingredienten Tempura groentes:

  • 1 eigeel
  • 100gr tempura meel en extra voor om te bestuiven
  • 0.2L koud water
  • Olie om in te frituren, temperatuur op 175C
  • Diverse hardere groentes bijv. wortel, knolselderij, zoete aardappel, asperges, pastinaak, brocolli, bloemkool, aubergine, courgette en andere niet zoveel vocht bevattende groentes.
  • Alles mengen tot een glad beslag, dikker beslag (vla-achtig) geeft groffer resultaat, dunne beslag (waterig) geeft fijnere resultaat, het is geen kwestie van fout of goed, het is kwestie van smaak.
  • Alle groentes op een dikte snijden zodat het op dezelfde tijd gaar wordt bijv. wortel snijden op 3mm dikte, courgette op 5mm en mini asperges niet snijden e.d.
  • Alle groentes bestuiven met meel, overtollige af kloppen
  • In tempura beslag dippen en dan in olie rustig en voorzichtig plaatsen, gebruik hiervoor een klem of tang. Tip: altijd van jezelf af plaatsen Belangrijk: niet bedekken vanwege stoomvorming
  • Haal eruit zodra het aan beide kanten krokant aanvoelt.

Uitserveren

  • Bevroren Udon noedels in warm water ontdooien en in vergiet drogen
  • Soep opwarmen tot kookpunt
  • Soep en udon noedel samen in een kom brengen
  • Sprinkel fijngesneden bosui, zeewier en tempura hagels over je noedelsoep
  • Tempura groentes ernaast, fip tempura groente in je soep en laat het even de smaak intrekken

Tip: ipv Tempura groentes kan je ook geroerbakken groentes nemen, andere lekkere ingredienten zijn bijv. gefrituurde tofu zakjes, kimchi, hijiki en nog vele ander

Itadakimasu en tot de volgende keer!

Chef Kenji Osone

WIJ HECHTEN BELANG AAN UW PRIVACY. Wij gebruiken cookies om voor u de beste ervaring te creƫren en de relevantie van onze communicatie met u te verbeteren. Uw voorkeuren zijn belangrijk voor ons, wij zullen alleen de data gebruiken waarvoor u uw toestemming geeft. Voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u onze Privacyverklaring raadplegen.