Misoyaki

Oorspronkelijk wordt dit gerecht met Saikyo Miso pasta van Kyoto gemaakt. Miso is een belangrijke ingredient in de Japanse keuken en wordt gemaakt van gefermenteerde gepekelde soyabonen.

Ingredienten:

  • Miso marinade
    • 6 eetlepels Miso pasta (witte miso of saikyo miso)
    • 2 eetlepels Mirin (gezoete rijstwijn)
    • 3 eetlepels Sake (rijstwijn), extra sake om vis af te spoelen
    • Zout om vis te bestrooien
  • Zeevis
    • 200 gram Kabeljauw- of zalmmoot

Instructies:

  • Vis bestrooien met zout om vocht te onttrekken, 10 minuten laten staan
  • Eerst zout met keukenrol afvegen en dan met Sake spoelen
  • Vis met miso marinade goed insmeren en in tupperware bewaren
  • Ongeveer 2-3 dagen zijn benodigd voor het smaakvorming
  • Hierna overtollige marinade afvegen en met keukenrol opdrogen
  • In voorverwarmde oven van 200C met huid boven op bakpapier of alufolie voor 10-15 minuten grillen TIP: 75C met thermometer in dikste gedeelte van vis, dan is het gaar.

Serveer:

  • Serveer met mayonaise en sichimi (7-kruiden-chilli) poeder
  • Ook lekker is het om wat zuurgoed ernaast te serveren.

Itadakimasu!

Chef Kenji Osone

WIJ HECHTEN BELANG AAN UW PRIVACY. Wij gebruiken cookies om voor u de beste ervaring te creƫren en de relevantie van onze communicatie met u te verbeteren. Uw voorkeuren zijn belangrijk voor ons, wij zullen alleen de data gebruiken waarvoor u uw toestemming geeft. Voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u onze Privacyverklaring raadplegen.