KYOTO SUSHI

Misoyaki

Oorspronkelijk wordt dit gerecht met Saikyo Miso pasta van Kyoto gemaakt. Miso is een belangrijke ingredient in de Japanse keuken en wordt gemaakt van gefermenteerde gepekelde soyabonen.

Ingredienten:

  • Miso marinade
    • 6 eetlepels Miso pasta (witte miso of saikyo miso)
    • 2 eetlepels Mirin (gezoete rijstwijn)
    • 3 eetlepels Sake (rijstwijn), extra sake om vis af te spoelen
    • Zout om vis te bestrooien
  • Zeevis
    • 200 gram Kabeljauw- of zalmmoot

Instructies:

  • Vis bestrooien met zout om vocht te onttrekken, 10 minuten laten staan
  • Eerst zout met keukenrol afvegen en dan met Sake spoelen
  • Vis met miso marinade goed insmeren en in tupperware bewaren
  • Ongeveer 2-3 dagen zijn benodigd voor het smaakvorming
  • Hierna overtollige marinade afvegen en met keukenrol opdrogen
  • In voorverwarmde oven van 200C met huid boven op bakpapier of alufolie voor 10-15 minuten grillen TIP: 75C met thermometer in dikste gedeelte van vis, dan is het gaar.

Serveer:

  • Serveer met mayonaise en sichimi (7-kruiden-chilli) poeder
  • Ook lekker is het om wat zuurgoed ernaast te serveren.

Itadakimasu!

Chef Kenji Osone