Oorspronkelijk wordt dit gerecht met Saikyo Miso pasta van Kyoto gemaakt. Miso is een belangrijke ingredient in de Japanse keuken en wordt gemaakt van gefermenteerde gepekelde soyabonen.
Ingredienten:
- Miso marinade
- 6 eetlepels Miso pasta (witte miso of saikyo miso)
- 2 eetlepels Mirin (gezoete rijstwijn)
- 3 eetlepels Sake (rijstwijn), extra sake om vis af te spoelen
- Zout om vis te bestrooien
- Zeevis
- 200 gram Kabeljauw- of zalmmoot
Instructies:
- Vis bestrooien met zout om vocht te onttrekken, 10 minuten laten staan
- Eerst zout met keukenrol afvegen en dan met Sake spoelen
- Vis met miso marinade goed insmeren en in tupperware bewaren
- Ongeveer 2-3 dagen zijn benodigd voor het smaakvorming
- Hierna overtollige marinade afvegen en met keukenrol opdrogen
- In voorverwarmde oven van 200C met huid boven op bakpapier of alufolie voor 10-15 minuten grillen TIP: 75C met thermometer in dikste gedeelte van vis, dan is het gaar.
Serveer:
- Serveer met mayonaise en sichimi (7-kruiden-chilli) poeder
- Ook lekker is het om wat zuurgoed ernaast te serveren.
Itadakimasu!
Chef Kenji Osone