Ongelovelijk hoe simpel dit gerecht lijkt, gefrituurde kip geserveerd met een citroentje. In ons restaurant serveren wij ook zoetzure saus erbij, Indo invloed zal ik zeggen;)
Ingredienten:
- 250gr Kipdijfilet, liefst nog met vel eraan
- Marinade
- 6 eetlepels Soya (Kikkoman)
- 3 eetlepels Sake (rijstwijn)
- 1 theelepel fijngehakte gember
- 1 theelepel fijngehakte knoflook
- Maizena of Aardappelmeel
Instructies:
- Kipdijfilet in bite size stukjes snijden en 15 minuten in marinade laten
- Gemarineerde kipstukjes beetje droog deppen
- In maizena overal goed bestoffen, overtollig afkloppen
- Frituren op 170C totdat het goudbruin is
- Vet eventjes afdruipen op rek
Serveer:
- Op papier om vet op te vangen
- Met citroen partje (zonder pitten)
Tips:
- Tussentijds / tijdens frituren bitjes en stukjes uit friteuse opvissen, dit zorgt voor schonere olie die langer meegaat en beter frituurt!
Itadakimasu! en tot de volgende keer!