Japanese Fried Chicken (Kara Age)

Ongelovelijk hoe simpel dit gerecht lijkt, gefrituurde kip geserveerd met een citroentje. In ons restaurant serveren wij ook zoetzure saus erbij, Indo invloed zal ik zeggen;)

Ingredienten:

  • 250gr Kipdijfilet, liefst nog met vel eraan
  • Marinade
    • 6 eetlepels Soya (Kikkoman)
    • 3 eetlepels Sake (rijstwijn)
    • 1 theelepel fijngehakte gember
    • 1 theelepel fijngehakte knoflook
  • Maizena of Aardappelmeel

Instructies:

  • Kipdijfilet in bite size stukjes snijden en 15 minuten in marinade laten
  • Gemarineerde kipstukjes beetje droog deppen
  • In maizena overal goed bestoffen, overtollig afkloppen
  • Frituren op 170C totdat het goudbruin is
  • Vet eventjes afdruipen op rek

Serveer:

  • Op papier om vet op te vangen
  • Met citroen partje (zonder pitten)

Tips:

  • Tussentijds / tijdens frituren bitjes en stukjes uit friteuse opvissen, dit zorgt voor schonere olie die langer meegaat en beter frituurt!

Itadakimasu! en tot de volgende keer!

WIJ HECHTEN BELANG AAN UW PRIVACY. Wij gebruiken cookies om voor u de beste ervaring te creƫren en de relevantie van onze communicatie met u te verbeteren. Uw voorkeuren zijn belangrijk voor ons, wij zullen alleen de data gebruiken waarvoor u uw toestemming geeft. Voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u onze Privacyverklaring raadplegen.